Leergang Leiderschap

Patroonscursus

MD programma voor professionals met leidinggevende verantwoordelijkheden

Effectief leiderschap is essentieel bij het combineren van inhoudelijke werkzaamheden en tevens opbouw van een eigen team of praktijk alsmede bijdragen aan beleid en besluitvorming van de (kantoor-) organisatie. 

In de leergang gaan we in op leiderschap, zelfinzichten, drijfveren, waarden, normen en overtuigingen.

Doelgroep: De Leergang is bestemd voor leidinggevende professionals die functioneren in een verantwoordelijke (leidinggevende) positie en daarbij naast hun inhoudelijke werkzaamheden en management verantwoordelijkheden ook medewerkers begeleiden.

Modules: De Leergang bestaat uit de volgende 4 modules.

- Module 1: de Motivatie
Deelnemers onderzoeken eigen drijfveren en motivatiefactoren voor het willen leidinggeven. Ze (h)erkennen verschillen tussen managen en leidinggeven en krijgen inzicht in de basispatronen van de eigen persoonlijkheid.

- Module 2: de Inzichten
Deelnemers oefenen met vaardigheden van leidinggeven. Ze verdiepen gesprekstechnieken en kunnen omgaan met (interculturele) communicatie verschillen binnen de cultuur én veranderingsprocessen van de eigen organisatie of werkomgeving. Tevens oefenen ze met authentiek presenteren. Het gaat hier om durven leidinggeven.

- Module 3: de Vaardigheden
De deelnemers oefenen met coachings technieken en toetsen verschillende stijlen van leidinggeven in verschillende situaties. Ze leren vaardigheden om te kunnen leidinggeven.

- Module 4: de Praktijk
In deze laatste module leren deelnemers om het leidinggeven ook in de praktijk te gaan doen. Door praktijkgerichte oefeningen en actieplannen worden de leerpunten concreet gemaakt.

Werkvormen: Deze leergang wordt begeleid door 1 of 2 trainers en/of enkele gastdocenten. In interactieve werkvormen oefenen de deelnemersminimaal 1 dagdeel met een acteur en krijgen de deelnemers in het laatste blok een outdoor trainingservaring.

Voorafgaand aan de leergang beleggen we een startbijeenkomst, waarbij we het programma toelichten en tevens de eigen verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces benadrukken mede in relatie tot en in samenwerking met de direct leidinggevende.

We vertalen het geleerde naar de praktijk door middel van actieplannen en out of de box werkvormen. In een eindpresentatie worden deelnemers uitgedaagd om een project of onderzoek te doen en te presenteren waar de eigen organisatie baat bij heeft.

Duur: De eerste 3 modules bestaan uit 5 dagdelen gedurende 2 dagen (inclusief avondprogramma en overnachting).
Tussen de modules ligt een periode van ongeveer 4 weken waarbij de deelnemer huiswerkopdrachten krijgt en/of literatuur kan doornemen. Ook is er gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Via een (internet) forum geven we de deelnemers gelegenheid om opdrachten uit te wisselen. In intervisie groepjes worden bepaalde zaken nog nader uitgewerkt en/of wordt samengewerkt aan de eindopdracht.

Kosten: De kosten voor dit MD programma zijn op aanvraag.

Wenst u nadere informatie? Neem dan contact met ons op via 0570 - 51 03 73 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

U bevindt zich hier: Home / Trainingsaanbod / Training voor juristen / Leergang Leiderschap

Contact

Charlotte van Pallandtlaan 8
7424 NP Deventer
Telefoon: 0570 - 51 03 73
Fax: 0570 - 51 03 74
Mobiel: 06 - 22957341